Meny

KrFU beklager for dårlige rutiner for varsler

Fredag trakk Julia Sandstø seg fra alle verv i KrFU etter at hun oppfattet behandlingen av varslersaken hennes som vond og ydmykende. Nå beklager partiet.

Etter at Sandstø i desember gikk ut og varslet om seksuell trakassering i KrFU, ble det innkalt til et ekstraordinært landsstyremøte i ungdomspartiet fredag. Temaet var håndteringen av saken hennes.

I et innlegg på Facebook dagen etter skrev Sandstø at hun aldri har vært gjennom noe så vondt og ydmykende som behandlingen i landsstyret.

Søndag kveld skriver VG at KrFU nå har sendt henne en unnskyldning for måten saken hennes ble behandlet på.

I en pressemelding fra ungdomspartiet heter det blant annet at «Vi beklager derfor at partiet ikke har gode nok rutiner og retningslinjer for å ivareta varslere på best mulig måte. Vi beklager derfor også at Julia Sandstø ikke fikk nok støtte da hun gikk ut i mediene med sin historie i desember.»

Overfor VG sier Sandstø at hun ikke er imponert over beklagelsen.

– Jeg synes det er veldig bra at de beklager at de ikke støttet meg nok. Men det er feigt at de ikke beklager den ydmykende behandlingen jeg fikk i landsstyremøtet på fredag. De beklager heller ikke den dårlige håndteringen da jeg varslet om trakasseringen. Dette er bare en svada-beklagelse, sier hun til VG.

Hun får støtte fra fylkesleder for KrFU i Østfold, Hermann Midtsjø, som synes det er trist at beklagelsen ikke omhandler det som skjedde i landsstyremøtet. Han mener det hele ble som en rettssak mot henne.

Populært