Regjeringen vil fjerne dagens NRK-lisens

Høyre, FRP og Venstre vil blant annet fjerne NRK-lisensen og hindre dem i å svekke kommersielle aktører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Regjeringens mediepolitikk skal legge til rette for ytringsfrihet, pressefrihet og informasjonsfrihet», står det i det 84 siders dokumentet som den nye blågrønne regjeringen la fram søndag, og som danner grunnlag for regjeringssamarbeidet de neste fire årene.

Regjeringen vil blant annet sikre NRK som et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud, samtidig som dagens lisens fjernes og finansieringsmodellen blir mer fremtidsrettet.

Les også: Ny lisenssmell truer NRK

– Det skal arbeides for at NRK i minst mulig grad svekker aktivitetsgrunnlaget til medier som henter sine inntekter i markedet, heter det i regjeringsplattformen.

Det skal også arbeides for at internasjonale medieaktører som opererer i Norge, som Google og Facebook, må forholde seg til norske konkurransevilkår.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, sier til Medier24 at de vil legge press på regjeringen.

– Det blir spennende om man faktisk får en medieminister som er opptatt av mediepolitikk og vil fremme konkrete forslag. Arbeiderpartiet vil presse på for at regjeringen legger fram forslagene fra mediemangfoldsutvalget. Så kommer vi til å lytte til medieaktørene, sier han.

Les også: Den nye regjeringen: – Vi må løse seks utfordringer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden