Oslo Frp har klare krav for å si ja til blågrønn regjering

– Det er viktig for Oslo Frp at partiet ikke går på akkord med de viktigste politikkområdene for å ta inn Venstre i regjering som vi uansett ikke får flertall med, påpeker Mazyar Keshvari, leder av Oslo Frp.
– Det er viktig for Oslo Frp at partiet ikke går på akkord med de viktigste politikkområdene for å ta inn Venstre i regjering som vi uansett ikke får flertall med, påpeker Mazyar Keshvari, leder av Oslo Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er ingen automatikk i at landsstyret sier ja til en fremforhandlet regjeringsplattform, påpeker Mazyar Keshvari, leder av Oslo Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre sitter i innspurten i regjeringsforhandlingene på Jeløya i helgen. Landsstyrene i henholdsvis Frp og Venstre er forberedt på å stille til landsstyremøte på søndag for å si sitt ja eller nei til en eventuell framforhandlet regjeringsplattform. Høyre har innkalt sin stortingsgruppe med samme formål.

Keshvari sier det ikke er garantert at Frps landsstyre vil gi sin tilslutning til en ny plattform med Venstre.

Les også: VG: Regjeringsforhandlerne enige om å stramme til familieinnvandring

– Innflytelse avgjørende

– Styret i Oslo Frp har fulgt medienes dekning av regjeringsforhandlingene og er sterkt kritisk til at det blir fremstilt som noen automatikk i at landsstyret stemmer for en eventuell fremforhandlet ny regjeringsplattform med Venstre, sier han.

– For oss vil partiets innflytelse i en regjering hvor også Venstre må være med på alle vedtak regjeringen fatter, og balansen i dette basert på oppslutning i valget, være avgjørende, skriver Keshvari i en epost til NTB.

– Og som alltid er det politikken som er det viktigste, og at vi som parti leverer på hovedsatsingsområdene til Frp, understreker han.

– 4-prosentpartiet Venstre

Han sier fylkeslaget er skeptisk til å slippe Venstre inn i regjering, all den tid regjeringen likevel ikke vil oppnå et flertall i Stortinget.

– Venstre har minimal støtte i befolkningen, rundt 4 prosent oppslutning. Det vil være uforståelig for velgerne at et slik marginalt parti skal i regjering og få innflytelse på den daglige styringen av landet. Det er ingen rop om mer Venstre politikk i samfunnet, det bør en eventuell avtale gjenspeile for at vi skal gi tilslutning i landsstyret, sier han.

Les også: Trine Skei Grande nærmer seg regjeringsmakt: Derfor har partiet snudd

– Det er viktig for Oslo Frp at partiet ikke går på akkord med de viktigste politikk- områdene for å ta inn Venstre i regjering som vi uansett ikke får flertall med. Dersom sluttresultatet av forhandlingene internt og allment blir tolket som en seier for 4-prosentpartiet Venstre og tap for Frp, mener Oslo Frp at landsstyret bør stemme imot å godkjenne en utvidelse av regjeringen, sier Keshvari.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden