Meny

Høyres generalsekretær vil ikke vurdere sin stilling

Høyre erkjenner grov svikt i håndteringen av varsler om Unge Høyres tidligere leder, men partiets generalsekretær vil foreløpig ikke vurdere sin stilling.

– Akkurat nå bruker jeg alle mine krefter på denne saken og på å håndtere den, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset på spørsmål fra NTB om hvorvidt det som nå kommer fram, har fått ham til å vurdere sin stilling.

Høyre og Unge Høyre erkjente i en felles pressemelding fredag grov svikt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler og beklager på det sterkeste overfor varslerne.

Også statsminister og Høyre-leder Erna Solberg (H) beklager overfor varslerne det hun beskriver som en for dårlig jobb fra Høyres side i oppfølgingen av sakene.

Les også:   Solberg beklager for dårlig oppfølging av varsler

– Det har kommet varsler mot flere

Det har også kommet varsler som ikke dreier seg om den avgåtte Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise, bekrefter Aarset.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag gjentok Aarset beklagelsen over at personer som tidligere har forsøkt å varsle om Kristian Tonning Riise ikke har blitt fulgt godt nok opp.

– Etter at Tonning Riise trakk seg tidligere i uka, har saken fått en helt annen karakter. Vi har fått konkrete varslingssaker, konkrete historier fra personer som har hatt ubehagelige opplevelser. Flere har dessverre har forsøkt å varsle tidligere. De er ikke fulgt opp på en skikkelig måte. Det er både Unge Høyre og jeg veldig lei oss for. Det har vært en alvorlig svikt, sa Aarset.

Les også:  Høyre: – Mange nye varsler om Kristian Tonning Riise

I alt er det kommet sju varsler denne uka, uten at Høyre vil si noe om hvem eller hva det gjelder.

– Flere går på Kristian, men det er også andre saker. Det er for tidlig å si noe særlig om innholdet i sakene, særlig av hensyn til varslerne.

Populært