Kolberg fikk ingen varsler i løpet av åtte år som partisekretær

Martin Kolberg mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Martin Kolberg mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Kolberg, partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009, sier at partiet ikke fikk noen varsler fra noen i de årene han var partisekretær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet.

– Nei, det som preger Arbeiderpartiet er i hovedsak åpenhet, tillit og respekt for hverandre, sa Martin Kolberg på NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Varslersakene om Trond Giske kommenterer han slik:

– Det er all mulig grunn til ydmykhet i disse sakene, og det er all mulig grunn til å tenke gjennom om vi burde aksjonert tidligere.

Samtidig understreker Kolberg at de ikke fikk noen varsler i de årene han satt som partisekretær.

– Vi fikk ingen konkrete opplysninger som skulle foranledige noen aksjon fra vår side. Vi fikk ingen varsler om noen i løpet av de åtte årene, sa han.

Kolberg sier samtidig at han ikke bestrider varslene fra unge AUF-ere.

– I noen sammenhenger er det åpenbart at det foregår ting som ikke skal foregå, og det er helt nødvendig at partiet tar tak i dette, noe som sentralstyret har sluttet seg til. Men dette preger ikke det generelle, daglige arbeidet i partiet, understreket den tidligere partisekretæren.

Personvernpolicy