May skifter ut partisekretær og flere ministre

Storbritannias statsminister Theresa May, her fotografert under et EU-toppmøte i Brussel i desember. Nå gjør hun omfattende regjeringsendringer i løpet av kort tid. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May, her fotografert under et EU-toppmøte i Brussel i desember. Nå gjør hun omfattende regjeringsendringer i løpet av kort tid. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toryene får ny partisekretær i forbindelse med Theresa Mays regjeringsrokering, som også innebærer at ministeren for Nord-Irland går av, ifølge BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrick McLoughlin har forlatt vervet som partisekretær i Det konservative partiet, melder BBC mandag. Det er ventet at statsminister Theresa May om kort tid vil utpeke hans etterfølger.

McLoughlin ledet valgkampen som førte til at toryene mistet sitt rene flertall i Underhuset i sommer.

BBC har også meldt at minister for Nord-Irland, James Brokenshire, går av som følge av helseproblemer. Brokenshire har hatt posten siden juli 2016. Han ledet regjeringens årelange forsøk å få på plass en ny samlingsregjering i Nord-Irland, som ikke lyktes.

Trolig er det seks ministre som skal byttes ut. Det er ventet at prosessen vil pågå fram til tirsdag.

Britiske mediene har på forhånd meldt at sentrale figurer som utenriksminister Boris Johnson, innenriksminister Amber Rudd, brexit-minister David Davis og finansminister Philip Hammond fortsetter som før.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye rokeringen skal være en strategi for å nå fram til en større velgermasse. Theresa May ble valgt til statsminister kort tid etter at britene i 2016 stemte for å forlate EU. I fjor skrev hun ut nyvalg for å få et større flertall i ryggen, men det endte med at Det konservative partiets absolutte flertall forsvant.