Meny

Trond Giske kan miste toppverv

Trond Giske er finanspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, en posisjon han nå kan miste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Trond Giske kan miste posisjonen som Aps fremste finanspolitiker.

Varslingssakene mot Trond Giske kan innebære at han mister posisjonen som leder for partiets finansfraksjon i Stortinget og finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Posisjonen i partiledelsen henger allerede i en tynn tråd etter at han mandag ble «fritatt» fra nestledervervet på ubestemt tid.

Les også: Gikk i rette med Trond Giskes angrep på varslerne

– Unaturlig

Kilder i Ap mener det unaturlig om Trond Giske fritas fra vervet som nestleder, og samtidig beholder toppvervet i stortingsgruppa.

En kilde i stortingsgruppa peker på at Giske ble tildelt det sentrale vervet som finanspolitisk talsperson nettopp i kraft av å være nestleder.

Partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik leder arbeidet i Aps stortingsgruppe. De ville ikke uttale seg om Giskes framtid i gruppa. I et intervju med NRK sa Støre om finanspolitiker-vervet til Giske:

– Det kommer vi tilbake til.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Skapte sterke reaksjoner

Gruppestyremedlem Kari Henriksen skriver i en tekstmelding at stortingsgruppen skal diskutere de praktiske forholdene i gruppa «i tråd med de føringer sentralstyret legger, og det Stortingsgruppa kommer fram til, sammen med leder og nestleder».

Giske kapret vervet som finanspolitisk talsperson foran Marianne Marthinsen som gjerne ønsket å fortsette i rollen. Dette skapte sterke reaksjoner både i og utenfor Ap, hvor tidligere Ap-politikere gikk ut med støtte til Marthinsen. Begge de finanspolitiske rådgiverne i stortingsgruppa sa opp jobbene sine og gikk på dagen da det ble klart Giske skulle bli deres sjef.

Innlegg: Jeg melder meg med dette ut av Arbeiderpartiet

Les også: Uro ulmer i Ap

Les også: Rådgivere gikk på dagen

Saken er først publisert på Dagsavisen.no.


Populært