Erdogan viser sin støtte til Rouhani

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her avbildet under en tale i Duzce i Tyrkia nyttårsaften, har i en samtale med sin iranske motpart Hassan Rouhani understreket viktigheten av å bevare ro og stabilitet i Iran. Foto: Yasin Bulbul / pool via AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, her avbildet under en tale i Duzce i Tyrkia nyttårsaften, har i en samtale med sin iranske motpart Hassan Rouhani understreket viktigheten av å bevare ro og stabilitet i Iran. Foto: Yasin Bulbul / pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans president Hassan Rouhani takker Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for støttende ord om viktigheten av å bevare Irans stabilitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en telefonsamtale onsdag diskuterte Erdogan og Rouhani de regimekritiske demonstrasjonene som har funnet sted i Iran. I samtalen ga Erdogan uttrykk for støtte til sin iranske motpart, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

– Tyrkia understreker viktigheten av å bevare ro og stabilitet, sa Erdogan.

Rouhani takket Erdogan og sa han håper demonstrasjonene vil være over i løpet av «noen få dager».

I samtalen sa de to lederne seg enige i at demonstrantene må overholde iransk lov, heter det videre i Anadolus melding. En kilde nær Erdogan bekrefter innholdet i samtalene, men verken iranske medier eller iranske myndigheter har kommentert samtalen.

Tyrkia og Iran har hatt et turbulent forhold siden Det osmanske riket knivet med Det persiske riket om kontroll over Midtøsten. Erdogan har flere ganger kalt Irans innblanding i Midtøsten for «persisk imperialisme», men forholdet mellom Tyrkia og Iran har også vist tegn til oppmykning de siste månedene som følge av forsøket på å få i stand en fredsavtale for Syria.