Meny

Aftenposten: Giske-varsler takker Tajik for støtten

Nestleder Hadia Tajik under landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En av de sentrale varslerne i saken mot Trond Giske er fornøyd med vedtaket i Aps sentralstyre og sier Hadja Tajiks engasjement har vært til stor hjelp.

– Jeg har hatt kontakt med Hadia Tajik, men ba henne ikke om å bruke min varslingssak på sentralstyremøtet. Men jeg hadde sagt til henne at dersom det var til hjelp, kunne hun gjøre det, sier kvinnen til Aftenposten.

Kvinnen ønsker ikke å stå fram med navn i Aftenposten , og det er uklart om hennes beretning var en av dem som Tajik leste opp under tirsdagens møte i sentralstyre.

– Hun bryr seg oppriktig uavhengig av om det er en fordel for henne eller ikke. Hennes personlige engasjement har vært til stor hjelp, sier hun.

Les også: Politiske redaktører tror Giske er ferdig

Provosert

Kvinnen forteller til avisa at hun opplevde uønskede seksuelle tilnærmelser fra Giske da hun selv var ung AUF-er, og forteller videre at hun ble kraftig provosert over Giskes Facebook-melding, der han stemplet flere av varslene som «falske og grunnløse».

Hun syntes det var godt å høre partileder Jonas Gahr Støre ta kraftig avstand fra Giskes formuleringer under pressekonferansen tirsdag.

– Jeg tar avstand fra den ordbruken. Det skaper inntrykk av at varsler kan settes i et tvilsomt lys. Det skal være trygt å varsle, sa Støre.

Les også: Støre om Giske-rykter: – Jeg graver ikke i andres privatliv

Kritiserte Giske på Facebook

At Tajik leste opp fra varslerbrev under sentralstyremøte tolkes av mange som at det er en intern maktkamp innad i partiet mellom henne og Giske.

I sin nyttårshilsen på Facebook nærmest varslet Ap-nestlederen at hun kom til å ta affære og «handle før det er påkrevd av andre, berre fordi du kan, berre fordi det er rett – ikkje berre når du har ryggen mot veggen».

Og 22. desember skrev hun at «for meg er varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist».

– Jeg har ingen kommentar til noen av dere, dessverre, var alt Tajik sa på vei ut fra sentralstyremøtet tirsdag.

Populært