Venstre-kilder: Håper partilederen blir kulturminister

Venstre-leder Trine Skei Grande spås å bli ny kunnskapsminister, men flere i partiet håper hun blir kulturminister. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande spås å bli ny kunnskapsminister, men flere i partiet håper hun blir kulturminister. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande spås å bli ny kunnskapsminister, men flere i partiet håper hun blir kulturminister, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa skriver at dersom Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre i løpet av de neste ukene blir enige om en regjeringsplattform, vil Venstre kunne få tre eller fire statsråder.

– Får vi tre, tror jeg det blir Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Iselin Nybø, sier en Venstre-kilde.

En annen håper på fire og nevner de samme tre, samt Sveinung Rotevatn som den fjerde. Men det finnes også andre kandidater.

19. januar

Forhandlingene starter 2. januar og er ventet å vare ti til femten dager. De vil bli forstyrret av at statsminister Erna Solberg (H) skal møte president Donald Trump i USA 10. januar og av at Frp-leder og finansminister Siv Jensen samme dag skal delta i høring i regi av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om SSB/Meyer-saken.

Fredag 19. januar er nevnt som mulig dato for endringer i regjeringen. I tillegg til hvilke statsrådsposter Høyre og Frp eventuelt vil gi fra seg, vil kjønn og geografi få avgjørende betydning for Venstres kabal.

Ikke alle i Venstre håper partilederen blir ny kunnskapsminister. Noen mener hun i stedet bør bli kulturminister, og minner om at hun i sin tid var byråd for kultur og utdanning i Oslo.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde.