Meny

– Trond Giske behandlet oss som om vi var en del av inventaret

Flere Ap-kvinner mener Trond Giske må gå av som nestleder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
– Det var ingen grenser for hva han kunne kreve av oss.

Tidligere ansatte i Kulturdepartementet sier til DN at Trond Giske, som var kirke- og kulturminister fra 2005 til 2009, stilte krav om å få utført private oppdrag i et omfang som går langt ut over hva som er vanlig.

– Trond Giske behandlet oss som om vi var en del av inventaret i Kulturdepartementet, sier en av kvinnene til avisen. Hun var 28 år da hun jobber i departementet. Hun ble ansatt i deltidsjobb som ettermiddagssekretær for kulturministeren. Etter tre år i jobben klarte hun ikke mer.

Da sekretæren begynte å sette grenser for hvilke private oppdrag hun ville gjøre for Giske, skal det ifølge avisen ha endt med innkalling på teppet, sykemelding og tap av jobb i departementet.

Trond Giske svarer følgende til DN via rådgiver Bård Flaarønning:

«Trond Giske er sykmeldt, men har bedt meg formidle at de ansatte på forværelset er heltene i en statsråds hverdag. Gjennom å hjelpe til med logistikk og store og små praktiske gjøremål sørger de for at statsrådens tid strekker til. Særlig for Trond som kombinerte statsrådsjobben med tilværelsen som alenefar var den hjelpen helt uvurderlig.»

Les også:

Ett av Ap-varslene om Giske gjelder en sak fra i år

Eksperter mener Giske trolig ha brutt loven

– Det skjedde noe med meg, noe jeg holdt hemmelig i 38 år

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Populært