Sp er landets minst mislikte parti

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil bli større en Frp ved kommunevalget i 2019.
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil bli større en Frp ved kommunevalget i 2019. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens 38 prosent av velgerne svarer at de misliker Frp mest, svarer kun 1 prosent Sp. Det viser en meningsmåling gjennomført av Sentio for Klassekampen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til avisen at han tror forklaringen på dette er at partiet er tydelige på hva de mener om saker som politireform, kommunesammenslåinger og forsvar.

– Målet vårt er å bli ett av Norges tre store partier. Ved kommunevalget i 2019 har vi mål om å bli større enn Frp, sier Vedum.

Etter Fremskrittspartiet er det MDG som er mest mislikt. Mens 12 prosent svarer at de misliker miljøpartiet mest, svarer 9 prosent Rødt, 6 prosent SV, 5 prosent Ap, 5 prosent KrF, 4 prosent Venstre og 2 prosent Høyre.

Leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Kristian Svendsrud, mener Sp har gått under radaren til politiske motstandere.

– Vi burde brukt mer tid på å gå dem etter i sømmene. Senterpartiet ønsker høye tollmurer, mer proteksjonisme og å stenge landet inne. Jeg mener de er et farlig parti, sier Svendsrud til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han er ikke bekymret for at moderpartiet er det mest mislikte i landet:

– Det er fordi Frp er det tydeligste partiet i Norge. Når man ikke pakker inn ting, er det flere som tar klart standpunkt til partiet.

Les også:

Sp vil endre drosjeordningen for pasienter – krever gransking

Europaministeren ønsker Norge inn i EU - men vil ikke arbeide for det nå

Sp varsler kamp mot freding av Slettåsflokken