Psykolog ber mediene være varsomme med Giske

Psykolog Fanny Duckert sier anklagene mot Trond Giske er en stor belastning for ham og hans familie, og oppfordrer mediene til å være varsomme med ham.

Oslo 20131018. Jonas Gahr Støre (t.v.) og Trond Giske, begge fra Arbeiderpartiet (Ap), snakker sammen på Stortinget fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo 20131018. Jonas Gahr Støre (t.v.) og Trond Giske, begge fra Arbeiderpartiet (Ap), snakker sammen på Stortinget fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste uka har det kommet fram en rekke varselsaker om hvordan Ap-nestlederen skal ha opptrådt kritikkverdig overfor kvinner.

Duckert tror sakene er svært krevende for Giske, som nå er sykemeldt.

– Så vidt jeg forstår, knytter sakene her seg til da han var singel. Nå er han en etablert familiemann med barn og kone, så det er klart dette er et helvete, sier Duckert til Dagbladet , og fortsetter:

– Det er en utrolig krevende situasjon å stå i, og alle hater det intenst. De som «overlever» det, er de som klarer å ha perspektiv og klarer å stå i det. Det meste går over, sier hun.

Duckert ber derfor mediene om å være varsomme, huske å være kritiske, sjekke sakene og tenke over hva de egentlig handler om.

– Husk at alle aktørene har ulike agendaer. Det er fint med store overskrifter, men innholdet må sjekkes ordentlig, sier psykologen.