Meny

Ap-nestleder Tajik: Varslene var rystende lesning

Ap-nestleder Hadia Tajik (t.v.) sier noen av varslene mot hennes nestlederkollega Trond Giske er rystende lesning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik sier hun ble kontaktet av flere som ønsket å varsle om hennes nestlederkollega Trond Giskes oppførsel. 

I en åpen oppdatering på Facebook fredag ettermiddag kommenterer Tajik varslene mot Giske.

– Min nestlederkollega, Trond Giske, har offentlig erkjent at han har opptrådt på en måte som har vært ubehagelig overfor noen kvinner. Sakene er håndtert av partileder og partisekretær. Jeg kjenner ikke det fulle innholdet i alle varslene de har konfrontert ham med i går, skriver Tajik.

Hun viser til at hun onsdag ble kontaktet av to av varslerne og gjort kjent med innholdet i deres varsel.

– Dette hadde de allerede formelt levert inn, og de ville selv at jeg skulle kjenne til deres saker. For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver Tajik.

Får støtte

– Jeg kjenner ikke til hvordan disse eller andre varsler er vurdert i oppfølgingen, og hva Tronds tilsvar har vært utover at han erkjenner at han har opptrådt belastende. Men jeg registrerer konklusjonen, slik den framkommer i pressemeldingen fra i går, konstaterer Tajik.

Aps kvinnelige nestleder fikk fredag kveld støtte fra sentrale Ap-folk.

– Godt at du er så klar Hadia! Flott å høre at dette tas alvorlig! skriver Sandnes-ordfører og leder i Rogaland Ap, Stanley Wirak, i en kommentar til Tajiks innlegg.

Tajik får også støtte fra Oslo-partiet, som i et opprop denne uken kritiserte Aps partikultur.

– Sterke ord Hadia. Stå på! skriver Oslo Aps leder Frode Jacobsen.

– Må praktisere

I tillegg til å være nestleder i partiet, er Hadia Tajik Aps arbeids- og sosialpolitisk talsperson og også Aps parlamentariske nestleder.

– I samtale med noen av kvinnene som har varslet, forstår jeg at de ikke opplever at de har vært godt nok ivaretatt av partiet. Slik skal det ikke være. Vi sier det skal være trygt å varsle. Da må vi praktisere det også, skriver Tajik, og legger til:

– Det stilles særlig høye krav til et parti og en arbeidsplass som Arbeiderpartiet, nettopp fordi vi ber om folks tillit til å forandre Norge til det bedre. Da er vi nødt til å starte med oss selv.

Les også:

LO: Ser med stort alvor på Giske-varsler

Uenighet i Ap om Trond Giske bør gå

Tidligere AUF-kvinne med alvorlige anklager mot Giske

AUF: Vet at seksuell trakassering forekommer

Populært