Trump har signert skattereformen

President Donald Trump snakker til journalister før han signerer den nye skatteloven. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump snakker til journalister før han signerer den nye skatteloven. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump signerte fredag USAs nye skattelov, som innebærer skattekutt for 1.200 milliarder kroner over en tiårsperiode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump underskrev loven i Det ovale kontor i Det hvite hus rett før han skulle på juleferie til sitt eget landsted Mar-a-Lago i Florida.

– Jeg så på nyhetene i morges, og alle sa: Vil han holde løftet sitt, vil han signere den før jul? Og jeg ringte til de nedenunder og sa: Gjør den klar, vi må signere den nå, sa Trump til journalister under seansen.

Han har tidligere uttalt at han ville vente med signeringen til etter nyttår, men fredag endret han mening.

Trump har omtalt skattereformen, som er USAs største siden 1986, som en julegave til det amerikanske folk. Den innebærer store kutt i bedriftskatten, større skattefradrag for familier og personlige skattytere, samt mulighet for å arve langt mer uten å betale arveavgift.

Trump har skrytt av at reformen innebærer de største skattekuttene i amerikansk historie, men dette stemmer ikke, ifølge amerikanske medier.

Reformen markerer den første store seieren for Republikanerne i Kongressen etter at Trump ble president.

Trump varslet fredag morgen at han også ville signere et vedtak om å bruke 4 milliarder dollar på et amerikansk rakettskjold.

Les også: Trump triumferer over vedtatt skattereform