Kommentatorer mener Giske kan miste nestlederstillingen

Aps nestleder og finanspolitiske talsperson Trond Giske er i hardt vær.
Aps nestleder og finanspolitiske talsperson Trond Giske er i hardt vær. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiske kommentatorer i noen av landets største mediehus mener Trond Giske kan miste stillingen som nestleder i lys av varslene Arbeiderpartiet har mottatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisk redaktør Trine Eilertsen i Aftenposten, politisk journalist Magnus Takvam i NRK og Berit Aalborg, redaktør for politikk og verden i Vårt Land var alle til stede under NRKs Politisk kvarter fredag morgen, der Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre måtte svare for varslene som er kommet inn til partiet om nestleder Trond Giske.

Støre har gått ut og kritisert Giske, som selv har beklaget egen oppførsel. De er imidlertid begge forberedt på at det kan komme inn flere varsler.

– Jeg føler at Jonas Gahr Støre kommuniserer at «kommer det noe mer nå, som blir betraktet som alvorlig, så er det på en måte over for også den delen av Giskes politiske karriere» så å si, sa Takvam.

Torsdag kveld ble det kalt inn til en gjennomgang for sentralstyret og fylkeslederne i partiet for å orientere om sakene som er kommet inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg bet meg merke i at han sier at han vil vurdere hva som skjer i dagene som kommer, og det er et signal på at han kan be Trond Giske om å trekke seg, og så vil nok mange være overrasket over at det ikke har skjedd allerede, for det har kommet så mange historier nå, som er ganske alvorlige, supplerte Aalborg.

– Det er fascinerende å se at Trond Giske i går kveld sier at han regner med at det kommer flere historier. Det sier han uten å samtidig trekke seg som nestleder for partiet. Det syns jeg er dypt urovekkende, sier Eilertsen.

– At han ikke trekker seg selv, det syns jeg er ekstremt dårlig dømmekraft, legger hun til.