Meny

Varsler gikk gråtende fra KrF-møte

Nestleder i KrF, OIaug Bollestad og generalsekretær i KrF, Hilde Frafjord Johnson, sammen med partileder Knut Arild Hareide. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Julia Sandstø takket ja til et møte på KrF-kontoret etter at hun nylig varslet om en trakasseringssak. Før møtet opplevde hun å bli skjelt ut av en partifelle.

«Det at du gikk ut, har gjort de to siste ukene veldig vanskelige for veldig mange på kontoret», sier Sandstø til Aftenposten at hun fikk høre mens hun ventet på å møte KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson.

20 åringen sier hun opplevde å bli verbalt angrepet av et sentralstyremedlem i KrFU etter det som begynte som en hyggelig samtale. Videre skal vedkommende blant annet ha sagt at «på grunn av mediesaken din har foreldre ringt og vurdert å melde ut barna sine av KrFU». Sandstø sier hun forlot partikontoret fredag gråtende.

Sentralstyremedlemmet erkjenner at temaene ble tatt opp, men mener at ikke alle sitatene kom slik Sandstø beskriver.

Sandstø forteller også at både lederen og generalsekretæren i ungdomspartiet ba henne trekke saken før hun gikk offentlig ut og fortalte om den. Et av argumentene skal ha vært at det kunne skade ungdomspartiet.

– Vi kjenner oss ikke igjen i det Julia beskriver og oppfatter fremstillingen som uriktig. Vi ønsker åpenhet i denne saken, men ber om forståelse for at dette skjer i partiet og ikke i mediene, skriver lederen og generalsekretæren i en epost etter å ha lest Sandstøs uttalelser.

Populært