Trump nekter for å ha møtt kvinnen - så dukket dette bildet opp

President Donald Trump har et forklaringsproblem etter at People Magazine publiserte et bilde som motbeviser hans påstand.
President Donald Trump har et forklaringsproblem etter at People Magazine publiserte et bilde som motbeviser hans påstand. Foto: Evan Vucci / / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På et bilde fra 2005 står Donald Trump sammen med en kvinne han selv hevder å aldri ha møtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under den amerikanske presidentvalgkampen i fjor ble Donald Trump anklaget for å ha trakassert et titalls kvinner over flere år. Nå som #MeToo-kampanjen for alvor har inntatt USA, har anklagene mot Trump fått fornyet oppmerksomhet.

En av de som føler seg trakassert er Natasha Stoynoff, som tidligere arbeidet som reporter for magasinet People Magazine.

Stoynoff har fortalt at Trump dyttet henne mot veggen og «tvang tungen sin» ned i halsen hennes da hun besøkte eiendomsmilliardærens herskapshus i Mar-a-Lago i 2005.

Trump har tidligere avvist påstandene som grunnløse.

Les også: FBI-agent kalte Trump for idiot – fjernet fra Russland-etterforskning

Avslørende bilde

Tirsdag uttalte Trump på Twitter at siden «demokratene ikke har klart å bevise en konspirasjon med Russland, går de nå videre til å komme med falske anklager og fabrikkerte historier om kvinner jeg ikke kjenner og/eller aldri har møtt».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etterpå rykket People Magazine ut og tvitret et bilde der Trump er avbildet med Stoynoff.

Bildet er tatt i 2005, samme dag Stoynoff hevder Trump kysset henne.

– Gå av

Forrige uke uttalte Bernie Sanders, som tapte for Hillary Clinton i kampen om å være Demokratenes presidentkandidat, at Trump burde vurdere å gå av som president.

Grunnen er de mange anklagene om trakassering og overgrep som kom opp under presidentkampanjen i fjor.

– Vi har en president som har blitt anklaget av mange kvinner, og som på tape har sagt at han har begått overgrep. Han burde tenke på å gjøre det samme som Franken, sa Sanders til nyhetskanalen CBS søndag morgen.

Les også: Trump anklages for sexistisk sverting