Solhjell ny sjef i WWF

VERDENS NATUR: Bård Vegar Solhjell, som her sjekker en spesiell tresort i Amazonas mens han var klima- og miljøminister i 2012, skal bli Verdens Naturfonds (WWF) mann i Norge.
VERDENS NATUR: Bård Vegar Solhjell, som her sjekker en spesiell tresort i Amazonas mens han var klima- og miljøminister i 2012, skal bli Verdens Naturfonds (WWF) mann i Norge. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere SV-nestleder Bård Vegar Solhjell overtar etter Nina Jensen som generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Han tiltrer 1. mars neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solhjell, som var miljøvernminister i den rødgrønne regjeringen fra 2012 til 2013, sier han gleder seg enormt til å ta fatt.

– Miljøutfordringene er de mest kritiske verden står overfor akkurat nå. Det trengs konkrete løsninger, og WWF er en organisasjon som skaper løsninger. Derfor vil jeg jobbe der, sier Solhjell.

Les også: Solhjell forventet tøffe miljøtak

45 år gamle Bård Vegar Solhjell søkte ikke gjenvalg til Stortinget etter valget i høst. Han har også vært kunnskapsminister og parlamentarisk leder i SV.

– Alle som driver med politikk, kjenner WWF. Internasjonalt er det en av verdens sterkeste merkevarer, sier Solhjell.

Les også: Solhjell bekymret for klima-press på norsk natur

Nina Jensen, søsteren til Frp-leder og finansminister Siv Jensen, slutter i WWF for å lede driften av verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip, som nå bygges av selskapet Rosellinis Four-10.

Jensen har vært generalsekretær i WWF siden 2012. Karoline Andaur er konstituert som generalsekretær fram til Solhjell tiltrer.