Åpen for alle - alltid

KrF støtter fjerning av femårsgrense for pleiepenger

Finanspolitisk talsmann i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, sier at partiet støtter en fjerning av grensen på fem år for pleiepengeordningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Finanspolitisk talsmann i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, sier at partiet støtter en fjerning av grensen på fem år for pleiepengeordningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF fremmer et eget forslag om å utvide grensen for hvor lenge foreldre som pleier sykt barn, kan motta støtte gjennom pleiepengeordningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordningen gjør det mulig for foreldre å være hjemme for å pleie barn med behov for kontinuerlig tilsyn. Regjeringen ønsker i utgangspunktet at utbetalingene skal stanses etter fem år, men tidligere har SV fått støtte fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet til et forslag om å fjerne denne grensen.

KrF vil mandag fremme et eget forslag for Stortinget, som innebærer at grensen skal bort, men ikke gjennom direkte lovendringer nå.

Femårsgrense

– Lovendringen er ikke nødvendig å gjøre nå ettersom ny ordning trådte i kraft i oktober, og familiene vil først bli rammet om tidligst 2,5 år. Vi fremmer et forslag som sier at femårsgrensen må bort, og så sikrer vi et grundig forarbeid og en egen sak fra regjeringen, sier finanspolitisk talsperson Kjell Ingolf Ropstad i KrF.

Gjennom budsjettforliket med regjeringen fikk KrF gjennomslag for at pleiepengene likevel ikke blir redusert fra 100 prosent til 66 prosent av lønn etter ett år, slik regjeringen foreslo. I tillegg sørget KrF for at aldersbegrensningen på 18 år ikke skal gjelde for barn med psykisk utviklingshemming.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV håpet på lovendring

– Jeg er veldig glad for at KrF i dag er med på å sikre flertall for å fjerne femårsregelen. Men jeg hadde håpet vi skulle bli ferdige i dag, gjennom å endre loven. Så langt vil ikke KrF være med nå, men vi får til et vedtak som pålegger Erna Solberg å rydde opp i problemene hun har insistert på å lage. Det er viktig, sier SVs fungerende parlamentariske leder Kari Elisabeth Kaski.

Hun sier at partiet kommer til å følge opp saken tett framover.