Arabiske utenriksministre med krass kritikk av Trump

Hundrevis av egyptere protesterer mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, mens arabiske utenriksministre sitter i krisemøte i byen. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix
Hundrevis av egyptere protesterer mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, mens arabiske utenriksministre sitter i krisemøte i byen. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arabiske utenriksministre uttrykte på et krisemøte i Kairo lørdag krass kritikk av Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for Den arabiske liga, Ahmed Aboul-Gheit, oppfordret verdens land til å svare på Trumps utspill ved å anerkjenne Palestina med Øst-Jerusalem som hovedstad.

Han påpekte at beslutningen også fratar USA rollen som mekler i konflikten mellom Israel og palestinerne, og i virkeligheten innebærer en amerikansk godkjenning av den israelske okkupasjonen.

Tidligere på dagen deltok flere hundre mennesker i en demonstrasjon i Kairo mot den amerikanske beslutningen. De siste dagene har det vært omfattende demonstrasjoner over hele den arabiske verden mot USA.