Erdogan inviterer verdens islamske stater til krisemøte om Jerusalem

ISLAMSK REAKSJON: Organisasjonen for islamsk stater, OIC, gikk på et møte i Jeddah, Saudi Arabia, inn for et toppmøte neste uke for å drøfte president Trumps anerkjellese av Jerusalem som Israels hovedstad.
ISLAMSK REAKSJON: Organisasjonen for islamsk stater, OIC, gikk på et møte i Jeddah, Saudi Arabia, inn for et toppmøte neste uke for å drøfte president Trumps anerkjellese av Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: OIC
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ministre fra de 57 landene er invitert til Istanbul for å drøfte reaksjoner mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et ekstraordinært møte i Organisasjonene for islamske stater (OIC) tirsdag ble det anbefalt å innkalle til ministermøte som følge av den kritiske situasjonen som er oppstått i Midt-Østen, ved at Donald Trump anerkjenner Jerusalem, eller Al Quds som byen heter på arabisk, som Israels hovedstad.

Onsdag tok Tyrkias president Erdogan initiativet og inviterte til et slikt islamsk toppmøte i Istanbul 13. desember.

De palestinske organisasjonene på sin side erklærer tre dagers «raseri» onsdag, torsdag og fredag.

Det er internasjonal uro for at president Donald Trumps trekk, som er ventet å komme offisielt klokka 19 norsk tid onsdag, vil utløse store uroligheter og i verste fall et større opprør, «intifada».

Aktuelt:

Verden med kraftige advarsler mot Trumps Jerusalem-beslutning

Tyrkia advarer Trump om flere konflikter i Midtøsten

– Erdogan er villig til å ofre forholdet til Vesten