Meny

Tybring-Gjedde: – Illojaliteten til Venstre taler for seg selv

Se video av innlegget til Christian Tybring-Gjedde her
Frp-politikeren tok et kraftig oppgjør med flertallet på Stortinget.

Stortinget vedtok mandag med 59 mot 45 stemmer å hastebehandle et representantforslag om at stortingsrepresentanter og vararepresentanter ikke skal kunne sitte i Nobelkomiteen.

Forslaget kan sette en stopper for tidligere Frp-formann Carl I. Hagens kandidatur. Frp har valgt å fremme ham som kandidat, til tross for høylytte protester fra andre partier. 73-åringen er vararepresentant til Stortinget for Frp.

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde var en av de som foreslo Hagens kandidatur til nobelkomiteen. Tirsdag talte han i Stortinget.

– Han skal dø i skam

Der langet han ut mot flertallet på Stortinget.

– Hvor informert tror salen utenlandske ambassader er om forholdene i Norge? spør Tybring-Gjedde.

– Arbeiderpartiet har drevet et uverdig og politisk spill i denne saken, og brukt Stortinget som sin egen lekeplass. KrF sier at den påståtte medmenneskeligheten kanskje vil gi Carl I. Hagen en pensjonslipp i posten. Men han skal dø i skam for det han har gjort i 30 år i norsk politikk. Og illojaliteten til Venstre i denne saken taler for seg selv, uttrykte han videre fra talerstolen.

– Løpet er ikke kjørt

Fredag blir det klart om Stortinget velger Carl I. Hagen til Nobelkomiteen. Det ser mørkt ut for Frp-nestoren i øyeblikket, men selv nekter han å gi opp.

– Stortingspresidenten ville ikke spekulere på hva som vil skje de neste dagene. Det vil heller ikke jeg, sier Hagen til NTB.

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi er av samme mening. Han slår fast at løpet ikke er kjørt, selv om Stortinget tirsdag vedtar nye regler som skal hindre at vararepresentanter, som Hagen, velges til Nobelkomiteen.

Populært