Spania trekker arrestordre mot Puigdemont

Catalonias avsatte president Carles Puigdemont gir applaus til katalanske ordførere i Brussel 7. november.
Catalonias avsatte president Carles Puigdemont gir applaus til katalanske ordførere i Brussel 7. november. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En spansk dommer trekker arrestordren mot Catalonias avsatte president Carles Puigdemont og hans medarbeidere, som alle oppholder seg i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Puigdemont flyktet til Belgia da Catalonias forsøk på å løsrive seg fra resten av Spania mislyktes og regjeringen i Madrid sparket ham og oppløste regjeringen og regionforsamlingen.

Spania har siktet ham for oppvigleri og misbruk av offentlige midler.

Catalonias tidligere visepresident Oriol Junqueras sitter fremdeles i varetekt i den spanske hovedstaden etter at en domstol i Madrid mandag forlenget varetektsfengslingen hans.

Dommeren forlenget også varetektsfengslingen av tre andre tidligere ledere i den spanske regionen som ble fratatt selvstyret av myndighetene i Madrid 27. oktober.

Seks andre katalanske politikere som har sittet i varetekt, ble mandag løslatt.

Ved midnatt mandag startet valgkampen for katalanske partier i forkant av nyvalget i Catalonia 21. desember. Puigdemont drev valgkamp gjennom en videokonferanse fra Belgia, hvor hans advokat har opplyst at han blir værende til etter nyvalget.

På samlingene var et gult bånd plassert i et tomt sete reservert for henholdsvis Puigdemont og Junqueras, for å symbolisere støtte til de fengslede separatistlederne.