Jensen må trolig stille i stortingshøring om SSB-saken

Torgeir Knag Fylkesnes.
Torgeir Knag Fylkesnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det går mot høring i kontrollkomiteen om krangelen mellom finansminister Siv Jensen (Frp) og tidligere SSB-direktør Christine Meyer, melder Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisa synes det nå klart at KrFs representant i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Hans Fredrik Grøvan, vil ha høring.

Også SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener kontroll- og konstitusjonskomiteen må opprette sak og holde åpen høring for å prøve å komme til bunns i SSB-saken.

– Det er problematisk at finansministeren gir en annen versjon av hva som har skjedd og ikke skjedd, enn hva Meyer og andre har gitt, sier Fylkesnes til NTB.

Ifølge DN vil også komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) og Senterpartiets Nils T. Bjørke trolig gå inn for høring. Det er tilstrekkelig at fire av ti komitémedlemmer slutter opp om kravet om å opprette en kontrollsak.

Onsdag sendte finansminister Siv Jensen (Frp) sine svar på en rekke nye spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er andre gang hun svarer komiteen. Ved begge anledninger har avgått SSB-direktør Christine Meyer bestridt Jensens forklaringer og beskrivelser.

– Kontrollkomiteen må finne ut hva som har skjedd i denne saken, og hvorvidt SSBs faglige uavhengighet har blitt utfordret. Om det har skjedd, er det uakseptabelt, sier Fylkesnes.

Avgjørelsen blir tatt i komiteens neste møte, kommende tirsdag.

Bakgrunn:

VG: Mæland irritert over håndteringen av SSB-saken

Meyer i brev til kolleger: Mistet tillit på grunn av innvandringsstatistikk

Mann hetset SSB-Meyer – fikk politiet på døren

Personvernpolicy