Neppe koalisjonsforhandlinger i Tyskland før neste år

SPD-leder Martin Schulz er blitt forsøkt presset til å gå inn i en ny koalisjon med kristendemokratene i Tyskland. Foto: AP/NTB scanpix
SPD-leder Martin Schulz er blitt forsøkt presset til å gå inn i en ny koalisjon med kristendemokratene i Tyskland. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir trolig ikke koalisjonsforhandlinger mellom SPD og kristendemokratiske CDU i Tyskland før neste år, ifølge CDUs nestleder Julia Klöckner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun understreket mandag at grundighet er viktigere enn hurtighet, ifølge kringkasteren ARD.

Sosialdemokratiske SPD ønsket i utgangspunktet å gå ut av dagens storkoalisjon med de konservative, kristendemokratiske partiene CDU og CSU. Men i forrige uke ble det klart at SPD likevel er åpne for samtaler om en ny koalisjon.

Statsminister Angela Merkels kristendemokrater har allerede forsøkt koalisjonsforhandlinger med miljøpartiet De grønne og næringslivsvennlige Fridemokratene. Disse samtalene kollapset tidligere denne måneden.

Både kristendemokratene og SPD gikk betydelig tilbake i det tyske valget som ble holdt i september. Høyrepopulistiske og innvandringskritiske AFD gikk kraftig fram, men ingen av de store partiene ønsker å samarbeide med dem.