Støtten til Merkels parti og sosialdemokratene øker blant tyske velgere

Tysklands statsminister Angela Merkel og partiet hennes har problemer med å finne regjeringspartnere, men får økt oppslutning på en meningsmåling. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel og partiet hennes har problemer med å finne regjeringspartnere, men får økt oppslutning på en meningsmåling. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Støtten til Tysklands kristendemokratiske partier og sosialdemokratiske SPD har økt etter at regjeringsforhandlingene brøt sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser en meningsmåling som er publisert i Bild am Sonntag og som er utført av Emnid. Ifølge målingen får høyrepartiet til statsminister Angela Merkel CDU og søsterpartiet CSU til sammen 33 prosent av stemmene, en økning på 2 prosentpoeng siden målingen i forrige uke. Sosialdemokratiske SPD får 22 prosents oppslutning, en økning på 1 prosentpoeng. Ved valget i september fikk CDU/CSU 33 prosent og SPD 20 prosent.

Meningsmålingen tolkes som en oppmuntring for Merkel og de andre lederne i CDU som søndag møtes for å diskutere veien videre etter at regjeringsforhandlingene med Fridemokratene og De grønne brøt sammen.

Merkel har sagt at hun foretrekker nyvalg framfor å danne en mindretallsregjering. Tidligere har SPD avvist å gå inn i en ny storkoalisjon med kristendemokratene, men den vanskelige parlamentariske situasjonen har satt SPD-leder Martin Schulz under sterkt press.

Meningsmålingen tyder på at flere tyske velgere liker ideen om en ny storkoalisjon.

Les også: Merkel: – Heller nyvalg enn mindretallsregjering