Cubas leder møtte Nord-Koreas utenriksminister

Cubas president Raul Castro. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Cubas president Raul Castro. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cuba seiler opp som en kandidat til å dempe konflikt om Nord-Koreas atomvåpenprogram etter at Cubas president møtte Nord-Koreas utenriksminister i Havanna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cuba er ett av få land som har et normalt diplomatisk forhold til den isolerte staten. De to landene etablerte diplomatiske bånd i 1960.

Fredagens møte mellom Cubas president Raul Castro og Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong Ho ble holdt dagen etter at Canadas statsminister Justin Trudeau antydet at Cuba vil kunne spille en rolle i forsøket på å trappe ned konflikten om det nordkoreanske atomvåpen- og rakettprogrammet.

– Jeg har hatt overraskende samtaler på steder du ikke ville forventet, deriblant på et sted som Cuba, der de faktisk har ordentlige diplomatiske relasjoner med det nordkoreanske regimet. Og kan vi sende budskap gjennom overraskende kanaler? Det har ikke vært noen stor diskusjon rundt det, men det var et samtaleemne da jeg møtte president Raul Castro i fjor, sier Trudeau i et intervju med nyhetsbyrået Canadian Press.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et innslag på cubansk fjernsyn i forbindelse med møtet mellom Castro og Ri omtales forholdet mellom Cuba og Nord-Korea i rosende vendinger.

– På et broderlig møte understreket begge parter vennskapsbåndene mellom de to landene og snakket om internasjonale spørsmål som er av interesse for begge, heter det i meldingen.

Les også: Uklar vei videre for Cuba ett år etter Castros død