Helgesen vurderer nytt fellingsvedtak på ulv

Klima og miljøminister Vidar Helgesen (H) vurderer å fatte nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen i Akershus og Hedmark. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Klima og miljøminister Vidar Helgesen (H) vurderer å fatte nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen i Akershus og Hedmark. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Miljødepartementet vurderer et nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, etter at jakten ble stoppet av tingretten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag fikk miljøorganisasjonen WWF Verdens naturfond tingrettens medhold i å stanse lisensfellingen midlertidig av ulv utenfor ulvesonen i Akershus og Hedmark. Tingrettens avgjørelse vakte kraftige reaksjoner fra bondeorganisasjonene, og Norges Bondelag har krevd at miljøvernministeren må lage et nytt og bedre begrunnet ulvevedtak.

Les også : Én ulv sto bak økning i saueskader

WWF går til retten for å stanse ulvejakta

– Jeg vurderer nå å fatte et nytt vedtak om lisensfelling av ulv utenfor ulvesonen og etablerte revir i Hedmark og Akershus, som retter opp de forhold tingretten har påpekt i det opprinnelige vedtaket, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i en pressemelding fredag.

Les også: Tines juleulv skaper kraftige reaksjoner

Helgesen presiserer at departementet må hente inn oppdaterte synspunkter fra de ulike organisasjonene som har klaget, før et eventuelt nytt vedtak fattes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulvejakten utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark var allerede i gang, og fem dyr er skutt. WWF krevde stans i jakten på de sju ulvene som gjensto av kvoten, og jakten ble stanset umiddelbart etter tingrettens avgjørelse tirsdag. Avgjørelsen er tatt i påvente av at domstolen skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen.