Hagen: Vurderer å søke permisjon fra Stortinget

Carl I. Hagen bekrefter at han vurderer å søke permisjon fra vervet som vararepresentant på Stortinget.
Carl I. Hagen bekrefter at han vurderer å søke permisjon fra vervet som vararepresentant på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-nestor Carl I. Hagen vurderer å søke permisjon fra Stortinget etter at det ble klart at han ikke har mulighet til å trekke seg som vararepresentant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter han overfor Nettavisen.

Presidentskapet påpekte torsdag, med henvisning til Grunnloven, at Hagen ikke har mulighet til å trekke seg.

Spørsmålet er dernest om han kan få premisjon eller søke fritak. Dette er ikke behandlet siden Hagen foreløpig ikke har søkt Stortinget om dette.

– Det med permisjon er selvsagt til vurdering. Jeg har ingen flere kommentarer. Snakk med Hans Andreas Limi (Frps parlamentariske leder red.anm.), sier Hagen til Nettavisen.

Etter det NTB forstår, kan Hagen ikke søke ennå. En vararepresentant kan ikke søke permisjon fordi det ikke er noe å søke permisjon fra. Først når man blir innkalt, kan man søke fritak. Det skal aldri tidligere ha skjedd at en vararepresentant har fått fritak for en hel stortingssesjon.

Frps medlem i presidentskapet Morten Wold sa torsdag til NTB at det etter hans mening vil være rom for å innvilge permisjon for hele stortingssesjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare tre stortingsrepresentanter har fått innvilget langvarige permisjoner de siste tre periodene. Alle for å jobbe i internasjonale toppstillinger, viser en gjennomgang Faktisk.no har gjort.

Bakgrunn:

Frp tviholder på Hagen som partiets kandidat til Nobelkomiteen

Presidentskapet slår fast at Hagen ikke kan trekke seg

Frp provosert av ønske om å vrake Hagen som Nobel-kandidat