Nord-Korea: – Alvorlig provokasjon av USA å føre landet opp på terrorliste

USAs president Donald Trump har besluttet å føre Nord-Korea opp på en liste over stater som finansierer terrorisme. Det skaper sinne i Pyongyang. Bildet er fra en nyhetssending på en fjernsynsskjerm på en jernbanestasjon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Foto: AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump har besluttet å føre Nord-Korea opp på en liste over stater som finansierer terrorisme. Det skaper sinne i Pyongyang. Bildet er fra en nyhetssending på en fjernsynsskjerm på en jernbanestasjon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea fordømmer USAs beslutning om å føre landet opp på en liste over stater som finansierer terrorisme og kaller kunngjøringen «en alvorlig provokasjon».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanksjoner kommer aldri til å tvinge Nord-Korea til å skrinlegge sitt kjernefysiske våpenprogram, advarer regimet.

Bakgrunn: Trump vil føre opp Nord-Korea på terrorlista

– Vår hær og vårt folk er fylt av raseri og sinne mot de avskyelige kjeltringene som våget å plassere navnet på vårt hellige land på denne ynkelige listen over «terrorisme», skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA, med henvisning til en talsperson for Nord-Koreas utenriksdepartement.

Leste du disse om Nord-Korea? – Opplært i sabotasje, bortføring og terror

Bankran, svindel, spionasje og hevn

– Vi kommer til å styrke vår avskrekkingsevne ytterligere så lenge USA fortsetter med sin fiendtlige politikk overfor vårt land, sier vedkommende.

Oppføringen rettferdiggjør utvikling av kjernefysiske våpen, mener nordkoreanske myndigheter.

Aktuelt: Nord-Korea: – Trump trygler om krig