København beholder borgermesteren sin

Københavns overborgermester Frank Jensen på de danske sosialdemokratenes valgvake på Amager Bio tirsdag kveld. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix
Københavns overborgermester Frank Jensen på de danske sosialdemokratenes valgvake på Amager Bio tirsdag kveld. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske lokalvalget baner vei for store endringer i mange kommunestyrer, men i København fortsetter borgermester Frank Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi arbeider med å få poster til Enhedslisten, De Radikale og SF. Det er også med det formålet jeg sitter der, sier sosialdemokraten Jensen, som senere kunne bekrefte at partiet Alternativet hadde fått sin første post.

Enhedslisten er søsterpartiet til Rødt. De Radikale tilsvarer Venstre i Norge, mens SF er Danmarks svar på Sosialistisk Venstreparti.

København har hatt en sosialdemokratisk borgmester siden stillingen ble opprettet i 1938. Han har sittet siden 2010, og kan nå sitte i en tredje periode hvis han gjenvelges.

Det ligger til rette for at gjenvalget blir en formalitet. Den største spenningen vil trolig bli hvilke partier som skal fylle de andre postene.

Da de siste stemmene var talt opp onsdag kveld var det klart at sosialdemokratene befestet sin stilling som Danmarks største parti på kommunalt plan.

Partiet går fram med knappe tre prosentpoeng og fikk 32,4 prosent av stemmene. Både Venstre og Dansk Folkeparti går tilbake, viser det endelige valgresultatet.