Statlige ansatte vil ha mer innflytelse ved omstilling

LO Stat ber statsråd Jan Tore Sanner sørge for mer reell innflytelse over omstillingsprosesser for de ansatte. Arkivfoto: Steinar Schjetne / NTB scanpix
LO Stat ber statsråd Jan Tore Sanner sørge for mer reell innflytelse over omstillingsprosesser for de ansatte. Arkivfoto: Steinar Schjetne / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare en firedel av de tillitsvalgte i LO Stat opplever at de har reell innflytelse ved omstilling på arbeidsplassen. De vil ha slutt på «liksom-involvering».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En undersøkelse Fafo har gjort for LO Stat viser at sju av ti ansatte i staten eller offentlig eide virksomheter har vært gjennom en omstilling de siste to årene. Det inkluderer nedbemanning, omorganisering og konkurranseutsetting, skriver Dagsavisen.

Bare en firedel av de tillitsvalgte i LO Stat sier de hadde reell innflytelse over omstillingsprosessen. Bare en av åtte oppgir å ha vært med på å påvirke utfallet.

– Det er en skremmende utvikling og et symptom på at det går i feil retning, sier LO Stat-leder Egil André Aas. Han ber kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ta tak i temaet.

– Festtalene må bli mer enn bare prat. Jeg forventer at han tar tak i denne «liksom-involveringen».

Sanner svarer ved å vise til departementets medarbeiderundersøkelser. De viser at de ansatte er godt fornøyde med å jobbe i staten.

– Undersøkelsen viser at de ansatte opplever å ha innflytelse over arbeidsoppgavene og handlingsrom til å løse dem. Samtidig må vi hele tida jobbe med å forbedre oss, også når det gjelder samarbeid og gjennomføring av omstillingsprosesser, skriver statsråden i en epost til avisen.