– Ap er et politisk konkursbo

Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet er blitt «overkjørt av aktivister og interessegrupper» og har forlatt den ansvarlige linjen i innvandringspolitikken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet er blitt «overkjørt av aktivister og interessegrupper» og har forlatt den ansvarlige linjen i innvandringspolitikken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet er ikke lenger ørnen i norsk politikk, fastslår Frp-leder Siv Jensen. Hun mener partiet i øyeblikket minner mer om en struts.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En offensiv Frp-leder knallet til mot Ap og partileder Jonas Gahr Støre da hun talte på partiets høstkonferanse på Gardermoen lørdag. Jensen langet ut mot det hun beskriver som uansvarlig vingling i asylpolitikken fra Aps side.

– Ved første korsvei etter valget så svikter Arbeiderpartiet, sa Jensen og viste til Stortingets hastevedtak om de såkalte oktoberbarna.

– Nok en gang velger Ap å sende en åpen invitasjon til Norge for avviste asylsøkere. Det er alvorlig, sa Frp- lederen.

Støre som struts

Jensen mener Arbeiderpartiet er blitt «overkjørt av aktivister og interessegrupper» og har forlatt den ansvarlige linjen i innvandringspolitikken.

– Før i tiden ble Arbeiderpartiet kalt for ørnen i norsk politikk, men denne politikken minner mer om en struts, sa Frp-lederen.

– Det gir også et klart og tydelig signal til alle som befinner seg i Norge. Får du saken din nok i mediene, driver du nok kampanje, så vil Arbeiderpartiet sørge for at du får bli, fortsatte Jensen.

Hun sier mange steder i landet er preget av høy innvandrertetthet, noe hun mener påvirker integreringen. Og Frp-lederen tok et oppgjør med praksisen som NRK har avdekket ved koranskoler i Somalia.

– Det skjærer i meg når jeg tenker på at det finnes foreldre som kan gjøre noe så grusomt mot sine egne barn. Dette er ikke bare anti-integrering, det er barnemishandling, tordnet Jensen.

– Avviser

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske avviser kritikken fra Siv Jensen. Til NRK sier han at den strenge og rettferdige asylpolitikken Norge har ført ligger fast.

– Det er neppe en ny vurdering av et par hundre ungdommer sak som forandrer på det. Men det er forståelig at Siv Jensen er frustrert over at regjeringen ikke lenger har en forpliktende samarbeidsavtale med et flertall i Stortinget. Det er en svekket regjering vi har nå som kommer til å oppleve at Stortinget tar den posisjonen som Stortinget skal ha og vedtar ting som regjeringen ikke nødvendigvis er enig i, konstaterer Giske.

Les også: Solberg: – Uklokt å stanse uttransportering til Afghanistan

– Konkursbo

Frps høstkonferanse samler flere enn 400 folkevalgte og tillitsvalgte fra hele landet og er partiets største politiske samling utenom landsmøtene noensinne.

Jensen innledet sin åpningstale med å takke for innsatsen i valgkampen, før hun igjen gikk til angrep på Ap.

– Mange har forsøkt å analysere Støres fiasko, men svaret er ganske enkelt. Det handler ikke om bryggebygging eller fond i utlandet. Det handler om et parti med Støre i spissen som drev hele valgkampen på svartmaling.

– Frp er for klar og tydelig tale. Arbeiderpartiet har derimot blitt et politisk konkursbo, raljerte hun.

Sylvi Listhaug advarer Stortinget mot returstans

Samarbeid

Jensen kom også inn på budsjettforhandlingene på Stortinget i talen, men ga ingen løypemelding om framdriften eller utsiktene til enighet, utover å vise til prioriteringene som er viktige for Frp.

Også samtalene som foregår med Venstre om en mulig utvidelse av regjeringen, ble tema i talen.

– For Fremskrittspartiet er politikken det viktigste, ikke hvem og hvor mange som skal sitte i regjering, sa Jensen.

Uansett utfall av samtalene med Venstre slo Frp-lederen fast at hun akter å forhandle fram en ny regjeringsplattform for årene fram mot 2021. Kampen mot eiendomsskatt vil stå sentralt.

– Vi mener eiendomsskatt er galt. Den rammer tilfeldig og usosialt og ikke etter evne, sa Jensen.

Personvernpolicy