Meny

Japan: Nord-Korea utgjør den største trusselen siden andre verdenskrig

Shinzo Abe sier han vil styrke Japans forsvar i lys av trusselen fra Nord-Korea. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans statsminister Shinzo Abe lover å styrke landets forsvar og omtalte trusselen fra Nord-Korea som den største siden andre verdenskrig.

– Vi vil styrke det japanske forsvaret, inkludert missilprogrammet, for å beskytte folks liv og bevare freden, sa Abe fredag morgen.

Så langt i år har Nord-Korea skutt opp tre ballistiske raketter som har landet i Japan-havet og en mellomdistanserakett som fløy over Japan før den landet i Stillehavet.

Abe lovet å legge fram konkrete tiltak for å motvirke «den stadig økende trusselen» fra Nord-Korea.

Les også: Trump advarer Nord-Korea: – Ikke test oss

Japan vil øke presset på Nord-Korea «til det maksimale»

Trump: Nord-Korea truer verdensfreden

Nord-Korea er en trussel mot den siviliserte verden og truer verdensfreden, mener USAs president Donald Trump.

USAs president Donald Trump Foto: Kham / AP

Trump sa dette under et besøk i Japan for få dager siden, der han understreket at han ikke utelukker bruk av militærmakt for å tvinge Nord-Koreas leder Kim Jong-un i kne.

– Noen sier at retorikken min er svært krass, men se hva som har skjedd med svak retorikk de siste 25 årene, sa Trump under en felles pressekonferanse med Japans statsminister Shinzo Abe.

Abe har også skjerpet retorikken mot Nord-Korea, vel vitende om at Japan er innenfor de nordkoreanske rakettenes rekkevidde. Han varslet mandag sanksjoner mot flere nordkoreanske ledere og slo fast at også Japan om nødvendig vurderer bruk av militærmakt mot landet.

Les også:

Nord-Korea sendte brev til verden: – Veldig uvanlig

USA om Nord-Korea: Må forberede oss på det verste

Populært