Åpen for alle - alltid

Listhaug vil prøve koranskolesaker for retten

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) etter hastemøtet som ble til etter NRKs reportasje om ungdom fra Norge som har vært på koranskole i Somalia og blitt mishandlet.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) etter hastemøtet som ble til etter NRKs reportasje om ungdom fra Norge som har vært på koranskole i Somalia og blitt mishandlet. Foto: Mads Fremstad / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) leter etter tiltak for å hindre at barn og ungdom etterlates på koranskoler i Somalia mot sin vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi trenger å ta tak i noen saker og få prøvd dem for retten. Det som er interessant nå i starten, er å se på om disse sakene blir anmeldt, sier Listhaug til NRK.

Listhaug møtte onsdag forsker Anja Bredal for å få innspill til mulige løsninger.

– Barnevernet må få mulighet til å bruke hele sitt register av tiltak, også når barna er i Somalia. Da må kanskje barnevernsloven endres, sier Bredal til NRK. Hun mener barnevernet må få rettslig grunnlag til å hjelpe selv om barnet er i utlandet.

Forrige uke innkalte Listhaug flere statsråder til hastemøte etter at fire norske ungdommer i en NRK-reportasje fortalte om grusomme opplevelser på en koranskole i Somalia.

– Vi må få på plass systemer som gjør at barn og unge blir fanget opp før de blir sendt ut av Norge mot sin vilje, sier Listhaug.

Aktuelt:

Listhaug skal ansette sjefer i innvandringssektoren

Regjeringen vil inndra pass til barn i fare for å havne på koranskole

Koranskole lenket til tekst om å slå barn