Åpen for alle - alltid

Listhaug skal ansette sjefer i innvandringssektoren

Sittende UDI-direktør Frode Forfang skal være interessert i å fortsette enda en periode på seks år når åremålet hans går ut neste år. Det blir opp til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug om han får fortsette. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sittende UDI-direktør Frode Forfang skal være interessert i å fortsette enda en periode på seks år når åremålet hans går ut neste år. Det blir opp til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug om han får fortsette. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skal i høst ansette nye toppsjefer for både Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åremålene for begge de sentrale lederjobbene går ut neste år. Både Frode Forfang (58) i UDI og Ingunn-Sofie Aursnes (65) i UNE ble ansatt i 2012.

Nå har imidlertid Justisdepartementet lyst ut stillingene, skriver Vårt Land.

«Vi søker en resultat-, utviklings- og strategisk orientert direktør til å lede et arbeid med stor politisk interesse», skriver Justisdepartementet i to nesten likelydende annonser.

Begge stillingene går i åremål på seks år, med mulighet for den som sitter til å ha stillingen i totalt tolv år. Vårt Land får bekreftet at både Forfang og Aursnes ønsker å gå for nok et åremål.

Begge ble opprinnelig satt inn i stillingene mens Arbeiderpartiet satt ved makten i den rødgrønne regjeringen. Frode Forfang er tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, mens Ingunn-Sofie Aursnes ble bedt av daværende justisminister Grete Faremo (Ap) om å søke stillingen som leder av UNE da ingen ville søke stillingen i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens det har vært mye strid rundt lederstillingen i UDI, har det vært roligere rundt den tilsvarende posisjonen i klageorganet UNE. Statusen for den tidligere uavhengige nemnda ble i fjor endret da regjeringen fikk flertallet med seg i Stortinget for at Justisdepartementet skulle få lov til å instruere UNE. Denne muligheten har Listhaug siden brukt aktivt.