Stort press på Merkel til å lykkes med regjeringsforhandlinger

Statsminister Angela Merkels posisjon er svekket etter det dårlige valget i september. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Statsminister Angela Merkels posisjon er svekket etter det dårlige valget i september. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er knyttet stor spenning til regjeringsforhandlingene i Tyskland torsdag. Om partene ikke kommer til enighet er et nyvalg uunngåelig, ifølge Der Spiegel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter flere uker med vanskelige forhandlinger mellom statsminister Angela Merkels kristendemokratiske CDU/CSU, høyreliberale FDP og De grønne, går fristen for partiene ut fredag morgen.

De svært ulike partiene, som er uenige om nærmest alt fra flyktninger til klima og EU, ble tvunget inn i forhandlinger etter det uklare resultatet etter valget i september.

Dersom partene ikke kommer til enighet, mener den tyske avisen Der Spiegel det ikke finnes noen vei utenom et nyvalg.

– Ingen ønsker et nytt valg, men er det grunn nok til å forsvare en slik allianse? spør avisen.

Den mulige koalisjonen har fått tilnavnet «Jamaica-koalisjonen» som følge av at partienes farger er de samme som i det jamaicanske flagget.

Det er ventet at forhandlingene vil pågå til langt på kveld torsdag.

Valget i september var det dårligste for CDU siden 1949 og ble etterfulgt av et nederlag i Niedersachsen. Merkel selv går etter alt å dømme inn i sin siste periode som landets regjeringssjef.