Frp om budsjett: – Veldig krevende å finne inndekning

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Helge André Njåstad erkjenner at det er krevende å finne inndekning for mange ulike forslag i budsjettforhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Helge André Njåstad erkjenner at det er krevende å finne inndekning for mange ulike forslag i budsjettforhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har jobbet mye med å finne inndekning i forkant av nye budsjettforhandlinger med Venstre og KrF onsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene går nå inn i sluttfasen. Fristen som gjelder for å bli enig, er mandag. Onsdag klokken 13 satte de fire partiene på borgerlig side seg igjen ned til forhandlinger.

– Det går i rett retning, men vi må ta møtet og diskutere. Fremdeles er det å finne inndekning i et veldig stramt budsjett hovedutfordringen, sier Frps finanspolitiske talsmann Helge André Njåstad til NTB i forkant av møtet.

På onsdagens møte vil Venstre og KrF trolig bli presentert for et nytt utkast fra regjeringspartiene som de to samarbeidspartiene kan ta med til sine gruppemøter senere onsdag.

Njåstad beskriver jobben med å finne inndekning som veldig krevende.

– Utfordringen er å finne inndekkinger som alle de fire partiene kan stå i. Det er ingen enkle penger i skjulte skuffer i Finansdepartementet. Hvis vi bruker mer på ett område, må vi bruke mindre på et annet eller finne fornuftige måter å få inn mer penger i statsbudsjettet på, forklarer Frp-politikeren.

– Å gjøre kutt er også vanskelig all den tid alle fire partiene har mange seirer vi i fellesskap har bygd opp.

Han avviser foreløpig at de fire partiene nok en gang ender opp med en ny og omstridt avgift, slik poseavgift og flypassasjeravgift tidligere har blitt brukt til å finne inndekning i vanskelige forhandlingsprosesser.

– Nei, slike eksperimenter har vi ikke sansen for. Det skal vi prøve å unngå, sier Njåstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden