Venstre nesten dobbel så store som KrF på ny måling

Følg spørretimen direkte fra Stortinget fra kl 10.00.

Senterpartiet og Venstre går mest fram på en ny meningsmåling for november, Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens støttepartier opplever to forskjellige sider av medaljen på novembermålingen for TV 2 , utført av Kantar TNS.

Mens KrF stadig taper velgere og går tilbake med 0,1 prosentpoeng til 3,1 prosent – klart under sperregrensen, går Venstre ytterligere fram og noterer seg for en oppslutning på 5,9 prosent, fram med 1,1 prosentpoeng siden oktobermålingen.

Også SV kan se seg fornøyd med partimålingen for november. Partiet går fram med 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,4 prosent, noe som er den høyeste oppslutningen partiet har hatt på over åtte år.

Sp går mest fram

Likevel er det Senterpartiet – valgvinneren i september – som går mest fram på denne målingen, med 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 11,5 prosentpoeng.

Krf-leder Knut Arild Hareide sliter i motvind. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Krf-leder Knut Arild Hareide sliter i motvind. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Regjeringspartiene går begge tilbake. Høyre sågar mest av alle, med en tilbakegang på 2,3 prosent og en oppslutning på 26,9 prosent – som fortsatt gjør partiet til landet største. Frp har en moderat tilbakegang på 0,4 prosentpoeng til 12,7 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet sliter fremdeles, holder ganske god stand med bare 0,1 prosentpoeng i minus, men går heller ikke framover. Ap får 25,3 prosents oppslutning og er fremdeles landets nest største parti.

MDG halvert

Målingen er også dramatisk for Miljøpartiet De Grønne, som går tilbake med 1,5 prosentpoeng, og nesten halveres med 1,9 prosents oppslutning. Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville partiet falt ut av Stortinget.

Rødt på sin side ville ha fått to representanter ettersom de går fram med 0,2 prosentpoeng og vaker like under sperregrensen med sine 3,9 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden