Meny

Trudeau: Duterte var «mottakelig»

Canadas statsminister Justin Trudeau tok opp menneskerettighetsspørsmål med Filippinenes president Rodrigo Duterte. Foto: Mark Cristino / Pool Photo via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadas statsminister Justin Trudeau tok opp menneskerettigheter da han møtte Filippinenes president Rodrigo Duterte.

Trudeau tok også opp spørsmål rundt alle som har mistet livet i Dutertes krig mot narkotika. Den canadiske presidenten sier han opplevde at Duterte var «mottakelig» for kommentarene.

En rekke menneskerettighetsorganisasjoner har oppfordret toppledere som er på plass på ASEAN-toppmøtet på Filippinene om å ta opp disse temaene med presidenten.

Både før og etter Duterte ble valgt til president i juni i fjor, har han oppfordret til drap på narkotikalangere og rusmisbrukere.

– Hvis dere kjenner til noen narkomane, kjør i vei, drep dem selv, sa presidenten under et besøk i et slumområde i Manila noen timer etter at han ble tatt i ed.

Politiet på Filippinene oppgir selv at de ha drept over 3.000 mennesker i kampen mot narkotika som Duterte har igangsatt. Menneskerettsorganisasjonen CHR mener det virkelige tallet er minst 12.000. 54 av disse skal ha vært barn.

Populært