Meny

Hareide delvis uenig med valgevalueringen

KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-leder Knut Arild Hareide tar ansvar etter KrFs krisevalg i høst, men han er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten.

– Rapporten plasserer ansvaret tydelig på toppen – og på meg. Jeg skal ikke drive KrF alene, men det er de som kan gjøre noe med dette, som får et tydelig ansvar i denne evalueringen, sier Hareide til Vårt Land.

Rapporten ble presentert fredag og er laget av en ressursgruppe ledet av sentralstyremedlem Hilde Ekeberg. Bakgrunnen er at partiet endte med 4,2 prosent av stemmene ved årets stortingsvalg: Det er 1,4 prosentpoeng svakere enn ved valget i 2013, og det svakeste resultatet siden andre verdenskrig.

– Jeg skal være så ærlig og si at noen av vurderingene støtter jeg fullt og helt – og noen er jeg ikke enig i, sier Hareide, som ikke vil utdype annet enn at han er enig i hovedanbefalingene i rapporten.

Landsstyrevedtaket som utelukket regjeringssamarbeid med

Bakgrunn: KrF-toppene får krass kritikk fra sine egne i evaluering av valget

Aktuelt:

KrFs valg som opposisjonsparti står seg godt, mener Hareide

Opposisjonspartier ber Jensen forklare seg om SSB

Populært