Meny

Den arabiske liga holder hastemøte om Iran

Arbeidere henger opp en plakat av statsminister Saad Hariri i Libanon, 9. november. (AP Photo/Hussein Malla) Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den arabiske liga skal holde hastemøte om Iran etter ønske fra Saudi-Arabia.

Spenningsnivået i regionen er høyt etter at den libanesiske statsministeren Saad Hariri Hariri overraskende trakk seg i en tale han holdt forrige helg mens han var på besøk i Saudi-Arabia.

Så langt har presidenten ikke kommet tilbake til hjemlandet, og lederen for den libanesiske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah, hevdet fredag at Hariri holdes fanget.

Flere arabiske land, blant dem Saudi-Arabia, har bedt sine borgere forlate Libanon.

Les også: Libanons president krever svar fra Saudi-Arabia

Hizbollah: – Libanons statsminister holdes fanget i Saudi-Arabia

Libanons president krever svar fra Saudi-Arabia I

Libanons president krever svar fra Saudi-Arabia om hvorfor landets statsminister, som trakk seg i forrige uke, ikke har vendt tilbake.

Statsminister Saad Hariri Hariri trakk seg overraskende i en tale han holdt forrige helg mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Så langt har han ikke kommet tilbake til hjemlandet, og lederen for den libanesiske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah, hevdet fredag at Hariri holdes fanget.

Libanons president Michel Aoun ba lørdag Saudi-Arabia om å klargjøre hvorfor Hariri ikke har vendt tilbake.

– Uklarheten omkring Hariri gjør at alt han sier eller gjør ikke gjenspeiler sannheten, sa Aoun, og antydet dermed at han ikke nødvendigvis godtar statsministerens avgang.

Les også: Iran: Rouhani takket nei til møte med Trump

Høyt spenningsnivå

Spenningsnivået mellom myndighetene i Beirut og Saudi-Arabia har steget kraftig den siste tiden, og mange frykter krig. Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.

Libanesiske tjenestemenn har bedt innstendig om å få Hariri hjem fra Saudi-Arabia, etter ryktene om at han holdes tilbake mot sin vilje. Saudiarabiske myndigheter har sagt at tiltakene de har innført mot Libanon er svar på den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen støtte til houthiopprørerne i Jemen. Houthiene kjemper mot styrker som støttes av Saudi-Arabia.

Hizbollah deltar i den libanesiske koalisjonsregjeringen som Hariri var leder for.

Les også: Rouhani: – Iran har aldri hatt sterkere stilling i Midtøsten

Populært