Meny

Trump om Kim Jong-un: – Ville aldri kalt ham «kort og feit»

Donald Trump lar ikke Twitter ligge bare fordi han er på en hektisk rundreise i Asia. Søndag morgen kom det en rekke nye tweets fra den amerikanske presidenten, blant annet om Nord-Korea, Kina og Russland. Foto: Minh Hoang / AP / NTB scanpix Foto: Minh Hoang / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny Nord-Korea-relatert tweet legger Trump an en nesten sår tone og spør hvorfor Kim Jong-un fornærmer ham med å kalle ham «gammel».

– Jeg ville aldri kalt ham «kort og feit». Jeg prøver så hardt å være vennen hans. Kanskje det vil skje en gang.

Trump er på reise i Asia, men selv om han er langt borte fra kontoret i Washington, er han ikke langt unna det sosiale mediet som er blitt en av hans favorittkanaler for å uttrykke seg offentlig.

– Det går fremover

Donald Trump skriver på Twitter at Kinas president Xi Jinping skjerper sanksjonene mot Nord-Korea.

– Det går fremover, skriver den amerikanske presidenten på Twitter og legger til at også Xi ønsker at Nord-Korea skal gi opp sitt atomprogram.

Presidenten forteller også at han har hatt samtaler med Russlands president Vladimir Putin under APEC-møtet i Vietnam og at de hadde en god diskusjon om Syria. Han håper også å få Russland med på laget for å løse krisen med Nord-Korea.

Kalte Clinton en skurk

Samtidig kommer Trump igjen med et stikk mot dem som kritiserer ham for mulig upassende samrøre med russerne: «Når skal haterne og dårene forstå at det er bra, ikke dårlig, å ha et godt forhold til Russland».

– Husker Fake News-mediene da skurken Hillary Clinton, da hun var utenriksminister, bønnfalt russerne om å være vår venn, fortsetter han.

– Obama prøvde også, men han hadde ingen kjemi med Putin.

Les også: Trump sier han har tillit til USAs etterretning

Nord-Korea: – Trump trygler om krig

Trump: – Putin forsikrer at han ikke blandet seg i valget i USA

Populært