Jaglands Facebook-profil fjernet

<p>Thorbjørn Jagland har avsluttet sin Facebook-konto for å konsentrere seg om sin offisielle tilstedeværelse på internett og Twitter for Europarådet.</p>
Thorbjørn Jagland har avsluttet sin Facebook-konto for å konsentrere seg om sin offisielle tilstedeværelse på internett og Twitter for Europarådet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jaglands private og mye omtalte Facebook-profil er deaktivert, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretæren i Europarådet fikk en formell klage fra Norge for å ha uttalt seg om norsk politikk på Facebook. Nå er kontoen hans borte, noe også rådets kommunikasjonsdirektør bekrefter.

– Jagland har avsluttet sin Facebook-konto for å konsentrere seg om sin offisielle tilstedeværelse på internett og Twitter for Europarådet, skriver kommunikasjonsdirektør og pressetalsmann i Europarådet, Daniel Holtgren, i en tekstmelding til Dagbladet.

Fikk formell klage fra Norge

Han svarer ikke på spørsmål om profilen, der Jagland til stadighet kommenterte norsk og internasjonal politikk, er forsvunnet på grunn av en formell klage fra norske myndigheter eller på Europarådets oppfordring, som mottok klagen fra Norge.

Jaglands kone, Hanne Grotjord, skrev følgende på Facebook søndag:

«Thorbjørn takker for overveldende mange hilsener på bursdagen. Jeg gjør dette for han fordi hans Facebook-konto ikke kan fortsette. Han fortsetter sitt liv på sosiale medier i en mindre gruppe.»

Grotjord, som tidligere har fungert som talsperson for Jagland, har ikke svart på Dagbladets henvendelser lørdag.

- Stakkarslig

Seniorpartner i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, Gunnar Mathisen, kommenterer Jaglands Facebook-håndtering slik:

– Det er litt stakkarslig atferd fra en statsmann å stoppe kontoen sin slik. En av hans siste meldinger var at han ikke gidder mer og at han følte seg misforstått. Når man er aktiv i mediene eller sosiale medier på denne måten, må man regne med at noen har meninger om det du har meninger om. Det er en del av den moderne offentlige samtalen, og det er stakkarslig å reagere på den måten, sier Mathisen til Dagbladet.

Les også: Solberg stiller seg bak Jagland-kritikk

Norge har klaget på Jagland til Europarådet

«Jagland forble passiv tross gjentatte varsler om angivelig korrupsjon»

VG-kommentator: «Jaglands selvmedlidende rør»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden