Meny

God tone og framdrift i budsjettforhandlingene

Venstres Terje Breivik, FrPs Helge André Njåstad, KrFs Kjell Ingolf Ropstad og Høyres Nikolai Astrup fortsetter budsjettforhandlingene. Noe nytt møte er ikke ventet før over helgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene, KrF og Venstre melder om god framdrift i forhandlingene om neste års statsbudsjett.

Høyres finanspolitiske talsmann Nikolai Astrup og Frps Helge André Njåstad hadde et møte med Terje Breivik (V) og Kjell Ingolf Ropstad (Frp) torsdag ettermiddag.

– Vi har kommet et veldig godt stykke på vei. Regjeringspartiene skal ha honnør for at de har gjort et godt arbeid på dette stadiet i prosessen, sa Breivik etter møtet.

– Spisser kravene

Både Venstre og KrF har levert lister med spissede krav. Breivik sier regjeringspartiene har gjort en tilsvarende god jobb i andre enden, og Ropstad er enig i situasjonsbeskrivelsen:

– Det er fremdeles en lang vei til vi er i mål, men vi har prøvd å være så konstruktive som mulig, spisse kravene og vært tydelig på hva som er viktigst, sier han.

Han vedgår også at KrF har vært nødt til å fire.

– Det er flere krav regjeringspartiene har vært tydelig på at er umulig å få gjennomslag for, sier han, men legger til at partiet er tydelig på hva de må ha gjennomslag for, som satsing på familiene, flere lærere for de yngste elevene og tiltak mot sorteringssamfunnet.

Venstre har fremdeles de samme hovedkravene, opplyser Breivik, og ramser opp satsing på gründere og næringsutvikling, kampen mot barnefattigdom, samt tung satsing på kunnskap, forskning og teknologiutvikling.

Deler virkelighetsoppfatning

Astrup sier KrFs og Venstres krav er gjenkjennelige og vedgår at det er krevende å finne inndekning.

– Det er et stramt budsjett som må gjøres opp innenfor en ansvarlig økonomisk ramme, men den virkelighetsoppfatningen opplever jeg at vi deler alle sammen, sier han.

Breivik er på utenlandsreise i helgen, og derfor blir det ikke flere møter før mandag. Men alle fire presiserer at partiene vil jobbe videre med budsjettet gjennom helgen.

Populært