Meny

Zimbabwes sparkede visepresident vil utfordre Mugabe

Emmerson Mnangagwa har kommet på kant med Zimbabwes president Robert Mugabe og ble nylig avsatt som landets visepresident. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes avsatte visepresident Emmerson Mnangagwa har flyktet fra landet, men lover å ta opp kampen mot president Robert Mugabe og hans kone Grace.

Mnangagwa var en av 93 år gamle Mugabes fremste kandidater til å ta over som president når den gamle mannen en dag gir seg. Men for få dager siden fikk han sparken, et tydelig signal om at Mugabe ønsker å legge til rette for at kona Grace Mugabe skal overta makten.

– Partiet er ikke din og din kones private eiendom, sier Mnangagwa, som tilhører regjeringspartiet ZANU-PF, i en uttalelse onsdag. Han lover også at han en dag vil reise tilbake til Zimbabwe for å ta over ledelsen av partiet.

Samme dag som Mnangagwa flyktet til Sør-Afrika, talte Mugabe til tusenvis av tilhengere på en tilstelning i hovedstaden Harare. Mugabe anklaget Mnangagwa for å ha drevet intrigespill i forsøk på å overta makten helt siden han ble visepresident i 2014.

Populært