Meny

Britisk bistandsminister risikerer sparken etter omstridt Israel-tur

Storbritannias minister for internasjonal utvikling Priti Patel er blitt kalt hjem til London dagen etter at hun reiste på en tjenestereise til Uganda. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias bistandsminister Priti Patel har måttet avbryte en Afrika-tur etter å ha blitt kalt inn på teppet av statsminister Theresa May.

Patel er under hardt press etter at det ble kjent at hun brukte en ferietur til Israel i august til å møte en rekke israelske politikere i hemmelighet, blant dem statsminister Benjamin Netanyahu, uten at det var avklart med May.

Onsdag ble det spekulert på om Patel kommer til å bli den andre ministeren som forlater den britiske regjeringen på en uke. I forrige uke måtte Michael Fallon gå av som forsvarsminister etter anklager om seksuell trakassering.

Patel reiste tirsdag til Uganda, men onsdag opplyste en regjeringskilde at May ba henne avbryte reisen og komme tilbake til London.

Ifølge den israelske avisa Haaretz besøkte Patel i løpet av Israel-ferien også et militært feltsykehus på den israelskokkuperte delen av Golanhøydene, noe som er i strid med offisiell britisk politikk. Verken britisk UD eller den britiske ambassaden i Israel ble på forhånd orientert om Patels besøk og møter.

Etter at hun kom tilbake til London foreslo Patel ifølge The Guardian overfor sitt eget departement at Storbritannia skulle bidra til å finansiere feltsykehuset hun hadde besøkt.

Patel er allerede blitt offisielt irettesatt av May, men fram til nå har det virket som om hun kom til å beholde jobben.

Tirsdag kveld ble det imidlertid kjent at hun har hatt ytterligere to uautoriserte møter i september, det ene med Israels innenriksminister Gilad Erdan.

Populært