Meny

Puigdemont med hard kritikk mot EU

Video: Carles Puigmont går hardt ut mot EU i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catalonias avsatte president Carles Puigdemont kritiserer EU for å ha støttet det han omtaler som et statskupp begått av Spanias statsminister.

– Aksepterer dere resultatet av den katalanske folkeavstemningen, eller vil dere fortsette å hjelpe Rajoy med hans statskupp, sa Puigdemont med klar adresse til lederne for EU-kommisjonen og EU-parlamentet da han møtte 200 katalanske ordførere i Brussel tirsdag.

Ordførerne var kommet til Belgia for å vise sin støtte til Puigdemont og protestere mot EUs manglende støtte til den katalanske uavhengighetskampen.

Det var første gang Puigdemont viste seg offentlig etter at han søndag ble løslatt mot kausjon av en belgisk domstol.

Den katalanske ekspresidenten og fire av hans tidligere ministre flyktet til Belgia etter at sentralregjeringen i Madrid avsatte regionregjeringen i kjølvannet av erklæringen om uavhengighet for Catalonia.

Spania har utlyst arrestordre mot de fem katalanerne og har bedt Belgia om å utlevere dem. En belgisk domstol skal ta stilling til utleveringsbegjæringen 17. november.

Aktuelt:

Fredelig spansk maktovertakelse i Catalonia

AFP: Belgiske myndigheter løslater Puigdemont

Puigdemont møtte ikke opp i retten i Madrid

Catalonias avsatte president Carles Puigdemont (i midten) møtte tirsdag over 200 katalanske ordførere som var reist til Brussel for å vise ham sin støtte. På bildet holder ordførerne stokker som er symboler på deres kommunale makt og myndighet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Populært