Meny

AFP: Belgiske myndigheter løslater Puigdemont

Catalonias ekspresident ble natt til mandag løslatt av den belgiske dommeren. Han må i løpet av 15 dager møte i retten hvor det skal bli avgjort om han og de fire andre avsatte katalanske regionministrene blir utlevert til Spania. Foto: Olivier Matthys/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgiske myndigheter har løslatt Catalonias avsatte regionpresident Carles Puigdemont og de fire avsatte eksministrene, melder nyhetsbyrået AFP.

Puigdemont og de fire avsatte regionministrene flyktet forrige mandag til Belgia etter å ha blitt fjernet fra makten av spanske myndigheter.

Fredag kveld utsendte den spanske dommeren, Carmen Lamela, en arrestordre mot dem og ønsket dem utlevert til Spania. Søndag meldte de fem seg for politiet i Brussel hvor de ble tatt i forvaring.

Dommeren hadde da 24 timer på seg til å avgjøre om de fem mennene skulle bli utlevert til Spania, men etter en over ti timer lang høring valgte han å løslate dem.

De fem har nå ikke lov å forlate Belgia uten dommerens tillatelse, og må opplyse autoritetene om hvor de vil bli boende. De må også personlig møte opp i retten i løpet av de neste 15 dagene, hvor det skal bli avgjort om de blir utlevert til Spania.

Populært